6698 SAYILI K.V.K. KANUNU KAPSAMINDA
WEB SİTESİ VE MOBİL CİHAZLARDA AYDINLATMA METNİ

Karasoft Web Tasarım ve Yazılım Hizmetleri

Kişisel Verilerin Korunması ve Çerez (Cookie) Politikası

Karasoft Web Tasarım ve Yazılım Hizmetleri

Şirketimiz sahibi olduğu internet sitelerinde; bu siteleri ziyaret eden kişilerin sitelerdeki ziyaretlerini ziyaret amaçlarıyla uygun bir şekilde gerçekleştirmelerini temin etmek; kendilerine özelleştirilmiş içerikler gösterebilmek ve çevrimiçi reklamcılık faaliyetlerinde bulunabilmek maksadıyla teknik vasıtalarla (Örn. çerezler-cookie gibi) site içerisindeki internet hareketlerini kaydedilmektedir. Şirketimiz İnternet sitesi girişinde çerezlerin kullanımına ilişkin onay bilgisi tüm kullanıcılardan alınmaktadır. Şirketimizin yapmış olduğu bu faaliyetlere ilişkin kişisel verilerin korunması ve işlenmesine ilişkin detaylı açıklamalar internet sitemizin “Gizlilik ve Güvenlik” metinleri içerisinde yer almaktadır.

Veri sorumlusu olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) çerçevesinde kişisel verilerin işlenmesi politikamızı açıklamak üzere işbu Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik Politikası’nı (“Politika”) ayrıca Çerez Politikasını hazırlamış bulunmaktayız.

Çerezler Nedir?
Mobil cihazınız veya bilgisayarınız ile ziyaret ettiğiniz web sitesi tarafından tarayıcınıza gönderilen küçük bir metin (veri) parçasıdır. Ziyaretinizle ilgili bilgileri (örneğin, tercih ettiğiniz dil ve diğer ayarlar) hatırlamasına yardımcı olur. Çerezler sayesinde siteye yapmış olduğunuz bir sonraki ziyaretinizde daha iyi ve kişiselleştirilmiş müşteri deneyimi yaşarsınız.

Genel olarak, çerezler kullanıcı tercihlerini korumak, alışveriş sepeti gibi şeyler için bilgi depolamak ve Google Analytics gibi üçüncü taraf uygulamalara anonimleştirilmiş izleme verileri sağlamak için kullanılır.

Sitemizi ziyaret ettiğiniz süre boyunca çerezlerin cihazınıza yerleşmesine izin vermiş oluyorsunuz. Cihazınıza çerezler yerleşmesini istemiyorsanız tarayıcı ayarlarınızdan veya seçeneklerinden çerezlerin kullanımını reddedebilirsiniz. Sitemizi çerez olmadan kullanabilirsiniz.

Çerezler Ne Kadar Süre ile Depolanmakta?
Çerezler geçerlilik sürelerine göre Geçici ve Kalıcı olarak ikiye ayrılmaktadır. Geçici çerezler internet sitesini ziyaret ettiğiniz esnada oluşur ve sadece tarayıcınızı kapatıncaya kadar geçerlidir. Kalıcı çerezler ise internet sitesini ziyaret ettiğinizde oluşur ve siz silinceye veya süreleri doluncaya kadar kalır. Ayarlarınız ile uyumlu kişiselleştirilmiş bir deneyim sunma gibi işlemler için kalıcı çerezler kullanılır.

Birinci Taraf Çerezler:
Birinci taraf çerezler gezmekte olduğunuz web sitesi tarafından tanımlanır ve sadece bu site tarafından okunabilirler.

Üçüncü Taraf Çerezler:
Üçüncü taraf çerezler farklı hizmetler için kullanılan diğer organizasyonlar tarafından tanımlanır. İş ortakları veya servis sağlayıcılar gibi üçüncü kişilere ait ve üçüncü kişiler tarafından yürütülen çerezlerdir.

Zorunlu Çerezler:
Gerekli ve önemli çerezdir. Kullanıcı hesabı oluşturmanıza, giriş yapmanıza ve web sitemizde gezinti yapmanıza olanak sağlar. Bu tür çerezlerin kullanılmasına izin vermezseniz www.karasoft.com.tr’un çeşitli alanlarını kullanamayabilirsiniz. Kalıcı çerezler tarayıcı veya uygulamayı kapattıktan sonra bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda kalır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak için kullanılır.

Performans ve Analiz Amaçlı Çerezler:
Size daha iyi, hızlı ve güvenli bir kullanım sağlamak amacıyla web siteleri ve uygulamalar için kullanılan çerezdir. Bu çerez türü ile müşteri deneyimini iyileştirme ve kişiselleştirme yapmak mümkündür. Elde edilen veriler arasında giriş yapılan sayfalar, yönlendirmeler, erişim yapan kişinin platform tipi, tarih/saat bilgileri, arama terimleri ve kullanırken girilen diğer metinler gibi ayrıntıları içerir.

Çerezler Hangi Amaçla Kullanılmakta?
Belirli potansiyel hedef müşteriler için reklam çerezleri, (Karasoft) Karasoft Web Tasarım ve Yazılım Hizmetleri ’nin bilgisi ve izni dâhilinde (Karasoft) Karasoft Web Tasarım ve Yazılım Hizmetleri reklam ağları tarafından yerleştirilir. Anonimleştirilen izleme verileri aşağıdaki üçüncü taraf uygulamalarında kullanılmaktadır. Bu çerezlerin kullanım amaçları;

İlgili reklamları göstermek
Gösterilen reklam sayısını sınırlamak
Reklam kampanyasının etkinliğini ölçmek
Ziyaret tercihlerinizi hatırlamak
Aşağıdaki veya benzer sosyal mecralarda tanıtım amaçlı third party çerez ( üçüncü taraf uygulamalara anonimleştirilmiş izleme verileri sağlanmaktadır.

Kullanıcı olarak Google Reklam ve İçerik Ağı Gizlilik Politikası sayfasını ziyaret ederek Gizlilik ayarlarından çerezlerinizin kullanılmasını engelleyebilirsiniz.

Çerez Politikası
Karasoft sahibi olduğu internet sitelerine, elektronik platformlara, mobil ve dijital uygulamalara veya Karasoft tarafından gönderilen elektronik posta iletilerine veya reklamlara erişim sırasında, kullanıcıların bilgisayarına, cep telefonuna, tabletine veya erişim sağlanan/kullanılan diğer cihazlara; ziyaretçilere özelleştirilmiş içerikler gösterebilmek ve çevrimiçi reklamcılık faaliyetlerinde bulunabilmek maksadıyla teknik vasıtalarla belirli verilerin kaydedilmesi ve toplanmasını sağlayan küçük veri dosyaları yerleştirebilmektedir.

Bilgisayar ve diğer cihazlara yerleştirilen bu veri dosyaları, çerez, piksel tag, flash cookies ve web işaretçileri olabileceği gibi, veri depolama amaçlı benzeri diğer teknolojiler de olabilecektir. (kısaca “Çerezler”) Çerezler aracılığı ile kişisel veri de toplanması mümkün olup, çerezler aracılığıyla elde edilen verilerin Türk hukuku çerçevesinde kişisel veri teşkil ettikleri ölçüde, işbu Politika ve KVKK kapsamında Karasoft tarafından işlenmesi söz konusu olabilecektir.

Çerezler Nasıl Kapatılır?
Kullanıcı, çerezleri reddetmesi halinde, söz konusu internet sitesini, mobil veya dijital uygulamayı kullanmaya devam edebilir, fakat söz konusu mecraların tüm işlevlerine erişemeyebilir veya erişimi sınırlı olabilir;

Çerezleri kapatmak için;

Chrome’da tarayıcı ayarlarınızda “Ayarlar/Gizlilik/İçerik Ayarları/Çerez kullanımını kapat” seçeğini kullanabilirsiniz.
Internet Explorer kullanıcıları için: “Seçenekler/İnternet Ayarları/Gizlilik/Ayarlar” seçeneklerini kullanabilirsiniz.
Firefox kulllanıcıları için: “Araçlar/ Seçenekler’/ Gizlilik/ Çerez kabul yöntemi/Firefox kapatılana kadar” seçeneklerini kullanabilirsiniz.
www.karasoft.com.tr web sitemizde uygulanan gizlilik politikası ile ilgili her türlü soru, görüş ve düşüncelerinizi iletişim kanallarımızdan bize gönderebilirsiniz.